Even relaxen, bijkomen van de stress van alledag. Je laten verwennen met kwaliteitsproducten. Wie wil dat nu niet?

Wat is (sap)vasten, en waarom is het nou precies gezond?

Tijdens een vastenkuur zullen je darmen en de rest van je lichaam zich volledig reinigen en je zult opgehoopte afvalstoffen kwijt raken. Er zijn verschillende manieren om te vasten, namelijk: - Sapvasten - Kruidenthee vasten - Rijstvasten

 - Citroensap vasten - Weivasten Wij verzorgen bij Beauty- en Kuurinstituut Het Nolderwoud de meest voorkomende wijze van vasten, namelijk het sapvasten. Over deze wijze van vasten gaan wij hieronder wat extra uitleg geven.

Sapvasten

Sapvasten is ontwikkeld door een Zwirtserse dokter en heeft vele voordelen ten opzichte van andere vormen van het vasten.

Groenten en fruit bevatten veel sap. Deze sappen zitten weer boordevol vitamines en mineralen. De koolhydraten die deze sappen bevatten zijn licht verteerbaar waardoor het afbreken van vet een stuk geleidelijker gaat dan bij alle andere vormen van vasten.

Sapvasten kan op 2 verschillende manieren. Het kan met groenen en fruit wat je zelf perst, of je kunt het kant en klaar kopen in flessen. Bij Beauty- en Kuurinstituut Het Nolderwoud bieden wij beide opties aan. De eerste methode verdient zeker een voordeel. De sappen worden na het persen gelijk uitgeserveerd aan de gasten die de kuur bij ons volgen. Wanneer je thuis wilt sapvasten, is het wel van belang dat de sappen gelijk na het persen worden genuttigd. Ze verliezen namelijk al snel hun waarde.

Wat ook een groot voordeel is, is dat alle vruchten prima zijn voor een sapkuur. Zo kun je dus ook dingen wat je niet lekker vindt eruit laten. Wel is het belangrijk dat je met citrusvruchten voorzichtig bent wanneer je een gevoelige lever hebt. Van bijvoorbeeld wortelen, spinazie, veldsla, aardappels, witte kool, bieten en tomaten kun je goede groentesappen maken. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om een goede groentesap te maken.

Bij beide soorten van een sapkuur moet je letten op de wijze van het opdrinken. Je drinkt de sappen namelijk niet in grote slokken, maar je nuttigt het voorzichtig door er slokje voor slokje rustig op te kauwen. Wanneer je het lastig vindt om het langzaam en kauwend te drinken, dan kun je het ook doen met een plastic theelepeltje. Tijdens het kauwen laat je het sap lang in je mond rondgaan. Hierdoor kan het speeksel goed zijn werk doen. Naast de sappen is het belangrijk om minimaal nog een liter vocht per dag binnen te krijgen door bijvoorbeeld water of thee te drinken.

Wanneer je bij ons in Het Nolderwoud komt voor een sapkuur, dan krijg je van ons van te voren een afbouwschema. Hier begin je de week voor aankomst mee zodat je goed voorbereid start met de sapkuur. De kuur bij ons duurt vervolgens 5 dagen en bij vertrek krijg je van ons een opbouwschema. Het opbouwschema zorgt ervoor dat je thuis weer rustig kunt beginnen met eten. Ook krijg je adviezen hoe je in de toekomst zo gezond mogelijk kunt eten met eventueel lekkere en gezonde recepten voor thuis.

Waarom sapvasten bij ons in Het Nolderwoud? Omdat wij onze sapkuur zo hebben aangepast dat het op de beste manier vol te houden is. Dit doordat het gecombineerd wordt met verschillende behandelingen. Ook ligt ons park en de bungalow waarin u verblijft tijdens de sapkuur gelegen in de bossen, waardoor u alle kanten op kunt voor het maken van een wandeling. Ook is er bij ons de keuze om te vasten in groepsverband, dus met meerdere mensen tegelijk, of individueel. Heeft u vragen of wilt u reserveren?

Tel.: 0528-373882 info@beautynolderwoud.nl

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws via onze nieuwsbrief