Even relaxen, bijkomen van de stress van alledag. Je laten verwennen met kwaliteitsproducten. Wie wil dat nu niet?

Vastenkuur

Als u zich wilt bezinnen op uw huidige levenspatroon.
Als u tot rust wilt komen en u wilt leren ontspannen.
Als u bewust met uzelf aan de slag wilt gaan op fysiek, emotioneel of mentaal gebied.
Als u gezond wilt blijven.
Als u uw gewicht wilt beheersen.
Als u eens een andere vakantie wilt.

Kom dan bij ons vasten, want vasten is een reiniging van lichaam en geest!

Er is een leuke samenwerking tussen het Nolderwoud en het Wheemhuus. Wij kunnen beiden veel bieden in de zorg voor onze gasten. Hierdoor ontstaat er een mooie synergie tussen zorg en wellness. We gaan er samen voor zorgen dat u als gast tijdens uw verblijf in het Nolderwoud een grote keuze heeft uit behandelingen voor lichaam en geest en als herboren weer naar huis gaat.

De vastenkuur
Vasten wordt wel de ‘Koninklijke weg naar genezing’ of ‘operatie zonder mes’ genoemd. Wist u dat een gemiddeld mens vier tot zes weken kan vasten en reinigen? Vasten is een van de best bewaarde en meest toegepaste geneesmethode van de mensheid. Veel heb je er niet voor nodig. En het is ongelooflijk wat er door vasten en lichaamsreiniging allemaal verbetert c.q. geneest.

Bewust vasten stelt ons lichaam in staat zich te reinigen. Het lichaam kan zich ontdoen van “slakken”: afvalstoffen die in het lichaam (darmen) zijn opgehoopt. Tijdens de vastenkuur krijgt het lichaam geen vast voedsel binnen en wordt het lichaam ingesteld om de afvalstoffen te verwerken en uit te scheiden. De algehele conditie van uw lichaam verbetert waardoor u zich fitter en energieker gaat voelen.

Goede geestelijke voorbereiding en planning van de kuur is belangrijk. Kuren buitenshuis heeft de voorkeur. De huiselijke situatie verzorgd achterlaten, zodat u daar geen zorgen over hoeft te hebben. Vooral in de eerste dagen kunnen zich ‘omschakeling- of ontgiftingsverschijnselen’ voordoen.

Ontspannen en verzorgen is het thema van de vastenkuur. Naast het vasten, gericht op het inwendige, bieden wij u een programma gericht op totale ontspanning: een saunabehandeling, Turks stoombad, whirlpool, lichaamspeeling, lichaamspakking, massage, balneotherapie, gezichtsbehandeling enz., afhankelijk van uw wensen en de lengte van uw verblijf.

Tijdens uw verblijf logeert u in een ruime hotelbungalow. Er is volop gelegenheid om een wandeling in onze bossen te maken. De begeleiding is in handen van een ervaren voedingsdeskundige en schoonheidsspecialistes.

Wilt u liever niet alleen komen, maar is er niemand in uw omgeving die wil kuren dan is er bij ons ook de mogelijkheid om iemand mee te nemen. Voor € 45,- p.p.p.n. (incl.ontbijt), of voor € 35,00 (excl. ontbijt) kan iemand u vergezellen. Hij/zij kan natuurlijk ook genieten van de behandelingen in het beautyinstituut .

De vruchten- en groentesappen die wij tijdens de kuur gebruiken zijn altijd biologisch en komen zoveel mogelijk uit onze eigen moestuin en boomgaard.

Elke kuur is uit te breiden met een meditatie, wandeling en -of een gesprek met onze bewustzijnstherapeute, psycho-sociaal therapeut, orthomoleculaire voedingscoach, Tai Chi Gong psycholoog en een ademhalingstherapeute die werkt volgens de Buteyko therapie.

Wij bieden in ons Beauty en Kuurinstituut 3 verschillende vastenkuren aan, namelijk:

- De sapkuur met vers geperste sappen
Deze kuur staat geheel in het teken van biologische versgeperste sappen.
- 5 daagse detoxkuur
Deze kuur wordt gevolgd met het gebruik van biologische sappen uit fles.
- Het C9 F.I.T. programma
Deze kuur staat voor een schoon lichaam in 9 dagen. Tijdens deze kuur maakt u, anders dan bij de andere kuren, vanaf de 3e dag gebruik van normaal eten i.p.v. de sappen.

Waarom detoxen oftewel ontgiften?

Detoxen is een ander woord voor schoonmaken. Dit is dan ook het doel van een detox-programma, het schoonmaken van je verteringssysteem en lichaam. Maar waarom is dat nodig? Elke dag wordt ons lichaam gebombardeerd met sterke toxines en chamicaliën. Bijvoorbeeld door wat we eten, maar ook door de schoonmaakmiddelen die we gebruiken. De meeste bewerkte en verpakte voeding bevat wel één van de onderstaande gifstoffen:

 • Chemicaliën
 • Pesticiden
 • Hormonen
 • Artificiële kleur-, geur- en smaakstoffen

Deze stoffen maken ons ziek en kunnen leiden tot klachten zoals overgewicht, depressie en lusteloosheid.

Door een detox-kuur te volgen worden gifstoffen verwijderd. Hierdoor verbeteren bij de meeste mensen het slaapritme, het emotionele welzijn en de algemene vitaliteit. Bovendien verliezen veel mensen gewicht en verbeteren huidklachten en huid onzuiverheden aanzienlijk.

Hét grote voordeel van detoxen is dat je je beter zult voelen en er beter uit zult zien.

Voor wie zijn detox-kuren geschikt?

Ontgiften is aan te raden voor iedereen met:

 • Chronische verteringsklachten (bijvoorbeeld chronische obstipatie of diarree)
 • Stijve en pijnlijke gewrichten
 • Pijnlijke spieren
 • Chronische hoofdpijn en/of migraine
 • Chronische huidaandoeningen (bijvoorbeeld acne of psoriasis)
 • Futloosheid
 • Allergieklachten
 • Slapeloosheid
 • Depressieve klachten
 • Vage klachten en pijntjes

Bij veel mensen verbeteren bovenstaande klachten na een detox-dieet-kuur.

Heeft u vragen of wilt u reserveren?

Tel.: 0528-373882
info@beautynolderwoud.nl

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws via onze nieuwsbrief