Even relaxen, bijkomen van de stress van alledag. Je laten verwennen met kwaliteitsproducten. Wie wil dat nu niet?

Pigment/couperose/huidverbetering

COUPEROSE VERWIJDEREN KAN VEILIG EN EFFECTIEF

Het laseren van couperose kan gebruikt worden voor verschillende vaatafwijkingen. Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Dan kunnen er ook puisten op de huid zichtbaar zijn. Ook kunnen er losse rode vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn.

couperose verwijderen

Deze worden ook wel spinnetjes ‘spider naevi’ of tele’s ‘teleangiëctastieën’ genoemd. Een (deel-)behandeling is mogelijk vanaf €50,-

“ Een couperose laserbehandeling is vriendelijk voor de huid maar grondig tegen imperfecties in het aangezicht.”

Cosmetique Totale is met haar team van gespecialiseerde huidtherapeuten zeer ervaren met couperose behandelen en daarmee het verfrissen van de huid. Naast het verminderen van couperose, roodheden en rode vaatjes kunnen we in dezelfde laserbehandeling ook pigmentvlekken, sproeten en zonbeschadigingen aanpakken. Een ideale, mooie all-in-one behandeling!

WAAROM EEN COUPEROSE BEHANDELING?

Een gezonde en gladde gezichtshuid is één van de meest nagestreefde schoonheidsidealen voor zowel mannen als vrouwen. Door ouderdom en schadelijke invloeden van buitenaf krijgt de huid in de loop der jaren steeds meer blijvende littekens, rimpels en verkleuringen. Couperose is een rode verkleuring van de huid, waarbij de fijne adertjes in het gezicht door de huid heen schijnen. Voorheen werd couperose adertje voor adertje behandeld met een warme naald; een pijnlijke en tijdrovende bezigheid. Pogingen om deze oneffenheden te verbergen met crèmes en concealers ontaarden veelal in een nog slechtere huidconditie waarbij de huid reageert op agressieve ingrediënten of gaat verstoppen. Een huidvriendelijke oplossing op de lange termijn is een couperose behandeling door middel van laser, IPL of de Elos-techniek. Een dermatologisch verantwoorde behandeling met direct resultaat en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

Gratis consult bij de specialist
Couperose behandeling
Tijdens het eerste gesprek worden de wensen, mogelijkheden, gezondheid en eventuele contra-indicaties doorgenomen. De HBO huidtherapeut inspecteert de huid en stelt vervolgens samen met u een persoonlijk behandelplan op. Er wordt uitgelegd welke couperose behandeling het meest geschikt is om uw couperose snel en doeltreffend te verwijderen. Ook worden er voor en na foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen evalueren. De Elos- of laserbehandelingen  worden altijd uitgevoerd door een ervaren HBO-geschoolde en kwaliteit-geregistreerde huidtherapeut. Samen met onze medische lasers in kwaliteit verzekerd!

HOE WERKT HET LASEREN VAN COUPEROSE?

Het laseren van couperose start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Systematisch wordt het te behandelen gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit laserlicht of een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Voor het laseren van couperose is er geen verdoving nodig. Na de behandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine plekjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen en dan is er nieuwe een mooie huid zichtbaar.

Laser couperose

HOE SNEL ZIE IK RESULTAAT?

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zonneschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

Zijn er risico’s of complicaties bij een laserbehandeling van couperose?

Tijdens het intakegesprek vraagt de huidtherapeut ook naar uw gezondheid en bespreekt zij met u de contra-indicaties (wanneer er niet behandeld mag worden). Geef altijd aan welke medicatie u gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm uw huid ook altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.

Nabehandeling couperose
Couperose laseren

Na 1 behandeling (Resultaat verschilt per persoon)

Na 1-5 behandelingen, met een interval van 4-6 weken, ziet u een algehele huidverbetering van 50-75%. Er zijn geen nabehandelingen nodig. Oneffenheden die ooit in de toekomst zouden kunnen ontstaan, worden simpelweg de kop ingedrukt met een enkele onderhoudsbehandeling.

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij Het Nolderwoud werken we uitsluitend met HBO-geschoolde en kwaliteit-geregistreerde huidtherapeuten (wet BIG, artikel 34), die tevens lid zijn van de beroepsvereniging NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten). Kwalitatieve zorg staat hoog in het vaandel. Wij worden mede daarom erkend door alle zorgverzekeraars en behandelingen zullen veelal vergoed worden.

Wij hebben geen verwijsbrief nodig van uw huisarts, dermatoloog of medisch specialist (enige uitzonderingen daar gelaten). Onze specialisten zijn direct toegankelijk.

Omdat vergoedingen per zorgverzekeraar kunnen verschillen kunt u telefonisch contact met ons óf uw zorgverzekeraar opnemen om na te gaan welke vergoeding er voor u geldt.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en bespreek uw verwachtingspatroon.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws via onze nieuwsbrief