Even relaxen, bijkomen van de stress van alledag. Je laten verwennen met kwaliteitsproducten. Wie wil dat nu niet?

Massages zijn gezond!

Relaxen in een Beauty-en Kuurinstituut en genieten van een heerlijke massage. Wie wil dat nou niet? Helaas gunnen de meeste mensen zichzelf de tijd er niet voor, maar een heerlijke ontspanningsmassage kan zoveel voordelen hebben, dat het zelfs je gezondheid (kan) verbeteren. Zo bevordert een regelmatige massage bijvoorbeeld je weerstand, neemt stress weg en werkt zelfs bloeddrukverlagend. Doordat je lichaam volledig relaxed, wordt ook je humeur vanzelf beter. In deze blog leggen wij uit wat de belangrijkste voordelen zijn van een regelmatige massage voor je mentale en fysieke gezondheid. 

Herstel spieren

Door het masseren van je spieren wordt gezorgd voor een goede bloedcirculatie, waardoor je afvalstoffen sneller worden afgevoerd en je lichaam beter kan herstellen. Na bijvoorbeeld veel beweging (fysieke inspanning) wordt er melkzuur ontwikkeld in je spieren. Hierdoor voel je je erg moe. Wanneer je gemasseerd wordt, wordt het recuperatieproces versneld, waardoor je je snel weer fit zult voelen. Als voorbeeld kun je nemen het masseren van een topsporter. Dit gebeurt niet voor niets altijd relatief snel nadat ze een wedstrijd hebben gehad. Zo wordt het herstel van hun vermoeide spieren dus versneld, waardoor ze weer snel klaar zijn om te gaan sporten.

Bloeddruk

Doordat je lichaam wordt gemasseerd, zal dit een toestand van rust en kalmte veroorzaken. Hierdoor kan ook je hart rustiger worden. Wanneer de massage nog maar een paar minuten op gang is, worden zowel je lichaam als geest over het algemeen relaxter. Je hart zal minder bloed hoeven rondpompen, doordat je geen inspanningen doet tijdens de massage, waardoor de bloeddruk dus wordt verlaagd. Dit is voor mensen met een hoge bloeddruk, of voor mensen die last hebben van zenuwachtigheid een groot voordeel van een massage.

Immuunsysteem

Door de massage zullen afvalstoffen sneller je lichaam verlaten. Zo kan het lichaam ook sneller weer voedingsstoffen in het lichaam opnemen, waardoor je lijf snel weer nieuwe energie kan opnemen. Hierdoor zal je immuunsysteem sterker worden, en je weerstand tegen ziekten wordt op deze manier verhoogd. Natuurlijk moet dit effect wel op een langere termijn worden bekeken, een goede weerstand bouw je namelijk op door een regelmatig leefpatroon te hebben. Net als gezonde voeding kan een massage hier dus ook deel van uitmaken.

Stress en humeur

Bij een mens zijn het mentale en het fysieke veelal met elkaar verbonden. Wanneer je bijvoorbeeld pijn hebt of moe bent, dan zal je humeur hier meestal ook onder lijden. Omgekeerd is natuurlijk dat wanneer jij je goed voelt, je humeur daardoor ook zal verbeteren. Om deze reden zullen de positieve eigenschappen, de ontspanning en de lichamelijke recuperatie van een massage zorgen voor een beter humeur. Hierdoor nemen stress en nervositeit af. Je regelmatig laten masseren kan zelfs de kans op neerslachtigheid en depressie doen verminderen.

Ontspanning lichaam

Wanneer de rug, de nek, het gezicht en de benen worden gemasseerd, zorgt dit ervoor dat alle onderdelen van het lichaam zullen ontspannen. Hierdoor zal je lichaam terechtkomen in een toestand van totale ontspanning en dit kan zorgen voor een heerlijk relaxmoment. Dit is ook de reden dat veel mensen zich, na de massage, bevinden in een vredige, relaxte toestand die haast in de buurt komt van slaap. Het is dus helemaal niet vreemd dat sommige mensen, na een uitgebreide massage kleine oogjes hebben gekregen. Dit komt doordat het lichaam zo ontspannen is. Een goede gezichtsmassage kan bovendien ook erg goed helpen tegen hoofdpijn. Ook kan het positieve effecten hebben op de huid. De kans op rimpels kan bijvoorbeeld een stuk kleiner worden als je regelmatig je gezicht laat masseren, en/of je huid goed scrubt. Wilt u graag meer informatie over deze blog, of over het maken van een afspraak bij ons? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bellen op het telefoonnummer 0528-373882, of een email sturen naar: info@beautynolderwoud.nl 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws via onze nieuwsbrief