Even relaxen, bijkomen van de stress van alledag. Je laten verwennen met kwaliteitsproducten. Wie wil dat nu niet?

Detox Drenthe

Vastenkuur

Als u zich wilt bezinnen op uw huidige levenspatroon.
Als u tot rust wilt komen en u wilt leren ontspannen.
Als u bewust met uzelf aan de slag wilt gaan op fysiek, emotioneel of mentaal gebied.
Als u gezond wilt blijven.
Als u uw gewicht wilt beheersen.
Als u eens een andere vakantie wilt.

Kom dan bij ons vasten. Want vasten is reinigen van lichaam en geest.

Vasten is al sinds de oudheid een begrip. Letterlijk betekent vasten “zich onthouden van”. Meestal denken we daarbij aan voedsel. Er zijn ook culturen waarin gevast wordt door niet te praten of door onthouding van bepaalde luxe.

Vastenkuur
Vasten wordt wel de ‘Koninklijke weg naar genezing’ of ‘operatie zonder mes’ genoemd. Wist u dat een gemiddeld mens vier tot zes weken kan vasten en reinigen? Vasten is een van de best bewaarde en meest toegepaste geneesmethode van de mensheid. Veel heb je er niet voor nodig. En het is ongelooflijk wat er door vasten en lichaamsreiniging allemaal verbetert c.q. geneest. Het is de bevestiging van de juistheid van onze hypothese: gezondheid is in eerste instantie gekoppeld aan het stroomsysteem, het optimaliseren van voeding, vertering, bloedsomloop, assimilatie, verbranding, ontgifting en uitscheiding. Genezing van (alle mogelijke) ziekten vindt plaats door het in evenwicht brengen van dit stroomsysteem, zonder iets specifieks aan ‘de ziekte’ te doen.

Bewust vasten stelt ons lichaam in staat zich te reinigen. Het lichaam kan zich ontdoen van “slakken”: afvalstoffen die in het lichaam (darmen) zijn opgehoopt. Tijdens de vastenkuur krijgt het lichaam geen vast voedsel binnen en wordt het lichaam ingesteld om de afvalstoffen te verwerken en uit te scheiden. De algehele conditie van uw lichaam verbetert waardoor u zich fitter en energieker gaat voelen.

Goede geestelijke voorbereiding en planning van de kuur is belangrijk. Kuren buitenshuis heeft de voorkeur. De huiselijke situatie verzorgd achterlaten, zodat u daar geen zorgen over hoeft te hebben. Vooral in de eerste dagen kunnen zich ‘omschakelings- of ontgiftingsverschijnselen’ voordoen. Deze variëren van moeheid, duizeligheid tot hoofdpijn en misselijkheid, hartkloppingen of opflakkeren van chronische stoornissen (bijvoorbeeld dikke keel, pijnlijke knie). In de meeste gevallen zijn dit tekenen dat de kuur aanslaat, de ontgifting op gang komt c.q. de afweer wordt versterkt. In zulke gevallen dient er onmiddellijk (nog) meer gedronken te worden.

De opbouw is het omgekeerde van de afbouw. Op de dag dat je het vasten wilt beëindigen neem je ’s middags een (halve) appel. Goed kauwen en inspeekselen.

Ontspannen en verzorgen is het thema van de vastenkuur. Naast het vasten, gericht op het inwendige, bieden wij u een programma gericht op totale ontspanning: een saunabehandeling, Turks stoombad, whirlpool, lichaamspeeling, lichaamspakking, massage, balneo, gezichtsbehandeling enz., afhankelijk van uw wensen en de lengte van uw verblijf.

Tijdens uw verblijf logeert u in een ruime hotelbungalow. Er is volop gelegenheid om een wandeling in onze bossen te maken. De begeleiding is in handen van een ervaren schoonheidsspecialist.

Wilt u liever niet alleen komen, maar is er niemand in uw omgeving die ook wil kuren dan is er bij ons wel de mogelijkheid om iemand mee te nemen. Voor € 45,- p.p.p.n. (incl.ontbijt) kan iemand u vergezellen. Hij/ zij hoeft geen behandelingen te nemen, maar het mag natuurlijk wel.

De vruchten- en groentensappen die wij tijdens de kuur gebruiken zijn van biologisch dynamisch en demeter kwaliteit en van het merk Loverendale

Deze kuur is uit te breiden met een meditatie , wandeling en -of een gesprek met onze bewustzijnscoach. Ingrid Hilberink, voor meer info: www.zorgelooszijn.nl

Meer informatie? Bel 0528-373882 of stuur een email naar info@beautynolderwoud.nl

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws via onze nieuwsbrief