Even relaxen, bijkomen van de stress van alledag. Je laten verwennen met kwaliteitsproducten. Wie wil dat nu niet?

Zo moeder zo dochter in Het Nolderwoud

Zo moeder zo dochter in Het Nolderwoud

Zuidwolde – Zo moeder, zo dochter. Agneta Fieten (21) gaat de scepter zwaaien over Het Nolderwoud aan de Ommerweg in Zuidwolde. Moeder Wilma (53) gaat helpen om het bungalowpark en beauty- en kuurinstituut te leiden, maar vooral op de achtergrond. Het bedrijf bestaat al negentien jaar op deze plek, waarvan Wilma het de eerste zes jaar met een compagnon leidde. Daarna werd het vooral verhuurd, maar nu zag Agneta de stap voorwaarts wel zitten, ofschoon het eigenlijk nooit haar bedoeling was. ‘Ik heb facilitaire management gestudeerd en heb anderhalf jaar bij een payrollbedrijf gewerkt. Daar was ik vooral met relatiebeheer bezig’, aldus Agneta. Ze is inmiddels officieel gestart en heeft achter de schermen samen met moeder het nodige werk verzet. Daar hoorde onder meer de introductie van nieuwe biologische producten van Annemarie Börlind bij. In de beautysalon komt een huidtherapeut met specialismen als definitieve ontharing, steelwratjes, pigmentvlekken, kalknagels en rimpels. Er komt een natuurgeneeskundige praktijk bij met onder meer reinigings- en vastenkuren, waarbij een combinatie gemaakt wordt met de verhuur van de huisjes.  

Leerlingen Vechtdal laten zich insmeren


  • De leerlingen lieten zich tijdens de spelletjesdag gewillig insmeren. - Foto: Wilma Fieten
Dedemsvaart - Behalve ouders zijn ook scholen verantwoordelijk voor de bescherming van kinderen tegen de schadelijke werking van de zon.   Daarom moeten scholen hun leerlingen (laten) insmeren tegen verbranding op zonnige dagen, vindt KWF Kankerbestrijding. Die oproep was niet tegen dovemansoren gezegd, zo bleek tijdens een activiteitendag van het Vechtdal College afgelopen vrijdag bij de Kotermeerstal.

Voorlichting

In samenwerking met het team van Beauty- en Kuurinstituut Nolderwoud in Zuidwolde zorgde het onderwijsteam ervoor dat alle leerlingen beschermd aan de activiteiten kon deelnemen. `Een prachtig initiatief,' vindt Wilma Fieten van Nolderwoud, die een huidtherapeut en schoonheidsspecialiste regelde om de leerlingen in te smeren met een hypoallergene crème factor 30 die tevens zonneallergie voorkomt. Ondertussen werden de leerlingen voorgelicht over het belang van het insmeren. `Het was voor veel leerlingen best een eye-opener om te horen hoe schadelijk zonnestralen kunnen zijn.

Minimaal factor 15

Agneta Fieten, die Nolderwoud sinds 1 mei heeft overgenomen, benadrukt nog eens dat ook als je huid niet verbrandt, die toch kan beschadigen. `Huidkanker kan ook ontstaan na veel (lang of vaak) in de zon zijn. Bescherm je dus altijd tegen zon. Ook als je al een bruin kleurtje hebt gekregen door de zon of zonnebank. Smeer onbedekte huid een halfuur voordat je de zon in gaat dik in met een anti-zonnebrandmiddel met een voor jou geschikte beschermingsfactor. Gebruik altijd een crème met een goede factor, ook als je al een bruin kleurtje hebt gekregen door de zon. Ga je even naar buiten? Kies dan voor minimaal factor 15. Ga je langer in de zon? Gebruik dan minimaal factor 30. Herhaal het insmeren elke 2 uur, of vaker bij sterk transpireren of na het zwemmen en afdrogen,' tipt ze.

Contact


Zo moeder zo dochter in Het Nolderwoud
07-04-2020


Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws via onze nieuwsbrief