Even relaxen, bijkomen van de stress van alledag. Je laten verwennen met kwaliteitsproducten. Wie wil dat nu niet?

Acne-/littekenbehandelingen

Acne(Litteken)behandeling

Acne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen acne. Je kunt er last van hebben op het gezicht (vulgaris) maar ook elders op het lichaam of in de lichaamsplooien (ectopica/ Hidradenitis suppurativa). Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd. 

Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid. Soms kan de oorzaak worden aangepakt maar vaak is dit onvoldoende of kan er geen precieze oorzaak worden achterhaald.

Om de acne zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaatst waarbij de huidtherapeut bekijkt van welk type acne er sprake is. Zij stelt voor u een persoonlijk behandelplan op en bespreekt met u welke behandeling het meest geschikt is. De acne behandelingen van Cosmetique Totale zijn gericht op de twee hoofdoorzaken van acne: de verdikte huid en de verstoppingen. Een ander vervelend probleem zijn de littekens. Deze kunnen aangepakt worden met een speciale eMatrix-behandeling of met medische peelings.


Een chemische peeling, zoals de fruitzuurpeeling, TCA peeling of AHA peeling zorgen voor een intensieve reiniging van de poriën. Ook versnelt het het afschilferingsproces van de huid. Het voorkomt daarnaast het ontstaan van nieuwe verstoppingen.

Acnelittekens, rode vlekjes en donkere plekken die zijn ontstaan na acne, kunnen aangepakt worden met een medische laser, namelijk de eMatrix. De laser maakt kleine gaatjes in de huid die worden opgevuld met nieuw huidweefsel. Acnelittekens worden zo vanuit de bodem opgevuld en worden veel minder zichtbaar of verdwijnen zelfs. Ook zullen de rode vlekken en pigmentplekjes vervagen.

Omdat wij werken met de nieuwste apparatuur en middelen en de best opgeleide huidtherapeuten (HBO-geschoold en kwaliteit-geregistreerd) hebben wij een goede naam bij veel zorgverzekeraars. Een acnebehandeling wordt in de meeste gevallen daarom ook vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

 

“Vragen over vergoedingen? Onze huidtherapeuten helpen u telefonisch of tijdens het intakegesprek graag verder. Bel naar 0528-373882 of vragen via whatsapp kunnen via 06-57585306

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws via onze nieuwsbrief