V-SOFT Facelift

Omdat de techniek niet stilstaat en een jong en natuurlijk uiterlijk voor ieder type gezicht belangrijk is, bieden wij vanaf nu ook, i.s.m. Edward Berendsen van Perfect Look, de behandeling met V Soft PDO draden aan.

De V-SOFT lift is een behandeling waarbij je gezicht wordt gelift d.m.v. draadjes. Het is een up-coming facelift methode aangezien het minder ingrijpend is dan de reguliere facelift.

Wat is een V-SOFT draadlift?
Bij een V-SOFT lift worden met een naald flinterdunne oplosbare draadjes in het gezicht geplaatst. Deze draadjes zorgen voor de aanmaak van collageen en hebben tegelijkertijd een liftende werking.

De draden die gebruikt worden bij een V-SOFT lift noemen we PDO draden. Deze draden zorgen voor een tijdelijke ondersteuning van het gezicht en/of lichaam. Het is een minder ingrijpende behandeling dan chirurgische methodes en biedt betere resultaten dan behandelingen met een laser. In Europa is de behandeling nog niet heel bekend, maar toch bestaat het al enkele jaren.

Hoe werkt een V-SOFT draadlift?
De PDO draden worden ingebracht in het onderhuidse weefsel. Zo wordt de huid gelift en worden aanwezige rimpels en lijnen zachter. De PDO draadjes lossen langzaam op; na ongeveer 200 dagen zijn ze helemaal opgelost.
Meteen na de behandeling zie je al resultaat, maar na 3 tot 4 maanden is het resultaat het best. Men kan ervoor kiezen om na 9 maanden een touch-up te doen voor een nog beter resultaat.

Wat doet een V-SOFT draadlift precies?
Een V-SOFT lift maakt de huid strakker en geeft een liftend effect. Rimpels en lijnen worden verzacht en als de draden in het vetweefsel zijn geplaatst, wordt de natuurlijke afbraak van vet gestimuleerd. Dat houdt in dat het aantal vetcellen afneemt, waardoor de huid strakker wordt.

Daarnaast wordt de collageenproductie gestimuleerd. Zowel de aanwezigheid van de PDO draden als de schade die de naald maakt in de huid zorgen voor een stimulatie van de collageenproductie. Het gevormde collageen maakt de huid strakker. Ook het metabolisme en de bloedtoevoer naar het behandelde gebied worden verhoogd door de V-SOFT draadlift.

Wat zijn de effecten?

- Toename van de huidelasticiteit
- Lifting van verzakte gebieden
- Verheldering van de huidtoon

Deze effecten treden op als gevolg van:

- De ondersteuning van de PDO draden
- De stimulatie van de natuurlijke collageenproductie
- De afname van het aantal vetcellen
- De stimulatie van het metabolisme en de bloedtoevoer naar het behandelde gebied,
waardoor het huid-regeneratieproces wordt geactiveerd

Welke lichaamsdelen kunnen gelift worden met de V-SOFT draadlift?
Met een V-SOFT lift kunnen zowel het gezicht als het lichaam worden gelift. De volgende lichaamsdelen kunnen behandeld worden:

Gezicht
- Voorhoofd, fronsrimpels, wenkbrauwen, omgeving van de slapen
- Kraaienpootjes, traangootjes, wangen
- Nasolabiale lijnen, rokerslijntjes, liplijn
- Lippen, marionettelijnen, kaaklijn
- Kin, nek, onderkin

Lichaam
- Nek
- Borstlift
- Slappe huidplooien bij de bovenarmen
- Ellebogen
- Abdominale slappe huid
- Billen, dijlift, knie

Wie is geschikt voor de V-SOFT lift?
Een V-SOFT lift kan worden toegepast bij zowel oude als jonge mensen en bij alle huidskleuren en huidtypes. Bij jongere mensen is de collageen aanmaak beter dan bij oudere mensen en hebben de draden meer effect.

Als er sprake is van een vergevorderde huidverzakking dan is een draadlift meestal niet de beste behandeling. In deze gevallen wordt een chirurgische ingreep, zoals de facelift of de MACS lift, aangeraden.

V-SOFT draadlift voor de blanke huid
Naast de algemene V-SOFT lift bestaat er ook een techniek die speciaal ontwikkeld is voor het blanke gezicht. Deze techniek is specifiek toegepast om de veranderingen van het ouder wordende gezicht tegen te gaan. Een blanke huid krijgt sneller last van rimpels en lijnen en daarom wordt bij deze lift het hele gezicht behandeld in plaats van een specifiek deel.

Risico’s van een V-SOFT lift
De kans op complicaties zijn bij een draadlift erg klein omdat het een korte ingreep is met alleen een plaatselijke verdoving.

De complicaties die eventueel zouden kunnen optreden zijn:

- Infecties
- Bloedingen
- Slechte genezing
- Gevoelsverandering in het gezicht
- Asymmetrie in het gezicht
- Verplaatsing van de draden
- Littekentje

Wat is het verschil met de featherlift?
Het grootste verschil tussen de V-SOFT en de featherlift zijn de draden die worden gebruikt om de huid te liften. Bij de V-SOFT lift wordt gebruik gemaakt van PDO draden en bij de featherlift van APTOS draden.

APTOS-draden, gebruikt bij een featherlift, zijn steriele niet-resorbeerbare draden gemaakt van poly-propyleen dat geen enkele allergische reactie oproept. Deze draden lossen dus niet op en blijven voor altijd in je lichaam. APTOS draden kun je zien als permanente hechtingen.

PDO draden zijn gemaakt van polydioxanon, een verbinding die al heel lang gebruikt wordt om hechtdraden mee te maken die door het hele lichaam kunnen worden gebruikt. PDO draden zijn oplosbaar. Veel mensen vinden dat een prettiger idee. Het gevolg van het gebruik van afbreekbare draden is wel dat een V-SOFT draadlift geen permanente resultaten geeft.

Heeft u vragen over deze behandeling, of wilt u graag een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult bij ons op locatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Tel.: 0528-373882
Mail.: info@beautynolderwoud.nl

Beauty- en Kuurinstituut Het Nolderwoud
Ommerweg 59
7921 TB Zuidwolde (Drenthe)

Share on Facebook+1Share on LinkedInPin it on PinterestShare on Twitter